Strokovna ekskurzija podružnice Ljubjana – Kostanjevica in Šmarjške toplice, 5.9.2020

Člani podružnice Ljubljana,

v soboto, 5. septembra 2020, vas vabimo na strokovno ekskurzijo.

Dobimo se ob 6:45 na parkirišču novega dela URI Soča (nasproti Žal), odhod avtobusa pa bo točno ob 7:00. Naša prva postaja bo Kostanjevica na Krki, kjer nas pričakujejo okrog 9. ure.

PROGRAM:

V okviru vodene ekskurzije si bomo ogledali znamenitosti najstarejšega mesta na Dolenjskem, ki mu pravijo tudi dolenjske Benetke. Sledila bo vodena degustacija z lokalnim vinarjem v Cvičkovi kleti Galerije Božidar Jakac. Zraven bodo postregli lokalno specialiteto cop na lop (slana pogača), salamo in sir.

Izlet bomo nadaljevali v Šmarjeških Toplicah, kjer nas pričakujejo okrog poldneva. Najprej se bomo sprostili v termalnih bazenih in malce potelovadili (organizirana strokovna 30-minutna vadba).

Okrog 15.30 ure si bomo privoščili okusno kosilo v hotelski restavraciji. Nato bomo imeli še kakšno uro prosto za kopanje, sprehod, kavico. Odhod v Ljubljano bo ob 17:30, povratek pa je predviden okrog 19. ure.

CENA STROKOVNE EKSKURZIJE:

Za redne člane DRS strošek ekskurzije plača DRS.

Za nečlane in podporne člane DRS je cena 30 EUR.

V ceno so zajeti: prevoz, voden ogled Kostanjevice in degustacija, kopanje ter kosilo v Dolenjskih Toplicah.

Vse prispevke nečlani in podporni člani poravnajo na kraju storitve oz. na avtobusu.

PRIJAVE:

Prijave se zbirajo do vključno torka, 1. septembra 2020, na mail: gregor.gajsek75@gmail.com in/ali GSM: 041 851-179 (sms ali klic).

Prisrčno vabljeni!

Gregor Gajšek, vodja podružnice DRS Ljubljana

POMEMBNO!

  • Zaradi zagotavljanje priporočene razdalje bo na razpolago več avtobusov.
  • Na avtobusu, hotelu in hotelski restavraciji je potrebna uporaba zaščitne maske, zato vas prosimo, da imate s seboj zaščitno masko.
  • Če bo prijavljenih več kot 50 udeležencev bo ogled Kostanjevice in degustacija izvedena v dveh skupinah.
  • Pred udeležbo na ekskurziji izpolnite in s seboj prinesite tudi podpisano IZJAVO COVID-19, ki se nahaja na povezavi spodaj:

Izjava COVID-19 (klik za ogled!)

Če zbolite ali ste imeli v zadnjih 14 dneh katerega od naslednjih simptomov oz. znakov kot so: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska  ali  ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2, se ekskurzije ne udeležujte, ostanite doma in omejite stike z drugimi ljudmi. Če ste bolni, za nadaljnja navodila pokličite svojega izbranega ali dežurnega zdravnika. V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo, boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Podrobna navodila za preprečevanje okužbe z novim koronavirusom in več informacij najdete spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Občasno naredimo fotografije  za namene informiranja (objava članka v glasilu Revmatik, na naši spletni strani in na družabnih omrežjih). O fotografiranju, namenu in mediju objave (kje, kdaj) Vas bomo predhodno vedno obvestili na kraju samem. Imeli boste možnost, da se v času snemanja in/ali fotografiranja umaknete iz kadra. V kolikor tega ne boste storili, bomo to razumeli kot Vaše pritrdilno dejanje (11. točka 4. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov št. 2016/679).

 

Programe in delovanje sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne odražajo stališča FIHO.