Strokovna ekskurzija podružnice Murska Sobota, 29.8.2020!

Spoštovani člani podružnice Murska Sobota,

vabljeni k udeležbi na ekskurziji v Rakov Škocjan – Cerkniško jezero, ki bo potekala v soboto, 29. avgusta 2020.

Program:

  • Štart ob 6.00 uri izpred AP MS, kot naša stalnica, prevoznik Brzi.
  • Vmesni postanek za kavo in sanitarije, malica iz nahrbtnika.
  • Ob 10.30 prihod na Unec; sprejel nas bo lokalni vodič Mitja Fajdiga in skupaj se odpeljemo v Rakov Škocjan, kjer si ogledamo dve njegovi naravni znamenitosti – Mali in Veliki naravni most. En del bomo hodili peš po krajši gozdni kamniti poti in položnih stopnicah, zato je obvezna primerna obutev, ostali del pa nas bo vozil kombi.

(Rakov Škocjan je čudovita kraška dolina med Cerkniškim in Planinskim poljem, ki jo je izoblikovala rečica Rak. Po dolini poteka naravoslovna učna pot, ki doseže vrhunec z ogledom Zelških jam ter Malega in Velikega naravnega mostu. Naravoslovna pot je speljana po kraški kotlini, ki jo odlikujejo kraški bruhalniki-ponikalnice, edin nepresahljivi izvir Prunkovec, naravna mostova, kraške jame, pestro rastlinstvo in živalstvo ter tehnično-kulturna dediščina ob rečici Rak. Pot je opremljena s 16 tablami s poučno vsebino).

  • Ob 00 kosilo v gostišču Pav, Rakek.
  • Ob 30 ogled muzeja Jezerski hram in Cerkniškega jezera, kratek sprehod.
  • Za čudovit razgled in počitek se bomo zapeljali še na Slivnico nad Cerknico.
  • Vrnitev domov okrog 21.00.

Zaradi zajezitve širjenja nalezljive bolezni COVID-19, moramo upoštevati veljavne odloke Vlade RS in druge zaščitne ukrepe. Vsak udeleženec bo prejel masko, na razpolago bo tudi razkužilo, število udeležencev na avtobusu je omejeno. 

Prednost pri prijavi imajo redni člani in v kolikor bodo prosta mesta, se jim lahko pridružite tudi en podporni/ali družinski član.

Prispevek za rednega člana je 5€, za podporne in družinske člane 20€, ostale stroške po kriterijih krije DRS. Prispevki se plačajo na kraju storitve.

Prijave:

Prijave zbiram do 24.avgusta 2020 na telefon 041/396-945

Pred udeležbo na ekskurziji izpolnite in s seboj prinesite tudi podpisano IZJAVO COVID-19, ki se nahaja na povezavi spodaj:

Če zbolite ali ste imeli v zadnjih 14 dneh katerega od naslednjih simptomov oz. znakov kot so: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska  ali  ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2, se ekskurzije ne udeležujte, ostanite doma in omejite stike z drugimi ljudmi. Če ste bolni, za nadaljnja navodila pokličite svojega izbranega ali dežurnega zdravnika. V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo, boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Bodimo povezani in ostanimo zdravi,

Ivan Recek, vodja podružnice MS DRS

Občasno naredimo fotografije  za namene informiranja (objava članka v glasilu Revmatik, na naši spletni strani in na družabnih omrežjih). O fotografiranju, namenu in mediju objave (kje, kdaj) Vas bomo predhodno vedno obvestili na kraju samem. Imeli boste možnost, da se v času snemanja in/ali fotografiranja umaknete iz kadra. V kolikor tega ne boste storili, bomo to razumeli kot Vaše pritrdilno dejanje (11. točka 4. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov št. 2016/679).

 

 

Programe in delovanje sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne odražajo stališča FIHO.