Obvestila o izvajanju vodene rehabilitacijske vadbe od junija 2020 dalje!

Nazadnje posodobljeno 25.8.2020.

Dragi člani,

seznanjamo vas z novimi urniki vodene fizioterapevtske vadbe po podružnicah v času od julija 2020 dalje do nadaljnega.

  • Podružnica Velenje

Z vodeno vadbo v telovadnici bo podružnica Velenje pričela 1.9.2020. Vadba bo potekala vsak torek s pričetkom ob 19.00 uri v prostorih ZD Velenja.

Udeležensi se dobite  v čakalnici  fizioterapije, vadba pa bo potekala v sejni sobi ZD (zaradi navodil NIJZ). Ne pozabite s seboj prinesti zaščitne maske!

Uporaba bazena v Termah Topolšica trenutno še ni možna, se pa dogovarjamo, da bi ukrep omejitve za zunanje goste za naše člane odpravili.

  • Podružnica Koper

V koprski podružnici od 6.7.2020 dalje poteka vodena vadba na prostem na igriščih ŠRC Bonifika (za osnovno šolo Koper). In sicer vsako sredo ob 7.30 zjutraj oziroma po dogovoru s fizioterapevtko, pri čemer se odstotne člane obvešča preko SMS-a oziroma po elektronski pošti.

  • Podružnica Ptuj

Z vodeno vadbo v bazenu bo podružnica Ptuj pričela v mesecu septembru. Člani podružnice imate sicer v času od julija meseca dalje omogočen vstop v bazene Term Ptuj, vsak petek od 14. do 19 ure.

Če vodena vadba v bazenu v septembru ne bo mogoča, bo fizioterapevtka  Tanja izvajala vadbo na prostem ali v telovadnici, o čemer boste člani obveščeni.

  • Podružnica Tolmin

Vodena vadba v podružnic Tolmin poteka na prostem v športnem parku Brajda in sicer ob torkih in petkih ob 7.30 h zjutraj, na športnem parku Brajda.

  • Podružnica Posavje

Vodena vadba za člane podružnice Posavje poteka trenutno samo v bazenu Term Čatež, in sicer ob četrtkih od 16.30 do 17.30 ure. Po 18.00 uri brezplačen vstop v bazenski kompleks zdravilišča za člane podružnice ni možen brezplačno, zato upoštevajte uro pričetek vadbe in prihajajte nanjo pravočasno.

  • Podružnica Ljubljana

Od junija meseca poteka za člane podružnice Ljubljana vodena vadba na prostem, in sicer vsak ponedeljek in sredo s pričetkom ob 19.00 uri v Parku Kodeljevo.

Od vključno 31.8.2020 bo vadba za člane podružnice Ljubljana potekala v veliki telovadnici Koronarnega kluba Ljubljana, Štepanjsko nabrežje 38, Ljubljana.

Vadba bo potekala dvakrat tedensko:

– ob ponedeljkih med 17. in 19. uro. Prva ura običajna rehabilitacijska vadba (Tanja), druga ura vadbe pa bo namenjena vadbi G-I-O. Če se članom ta nova dodatna oblika vadbe ne bo zdela primerna, bomo drugo uro namenili jogi.

– ob sredah med 19. in 20. uro. Običajna rehabilitacijska vadba (Tanja).

Bazen in telovadnica v URI SOČA sta do nadaljnega še vedno zaprta.

  • Podružnica Celje

Za člane podružnice Celje se bo vodena vadba v telovadnici pričela izvajati 2.9.2020 in bo potekala vsako sredo s pričetkom ob 14.30. uri v Zdravilišču Laško. Vstop v bazen je omogočen ves čas od julija dalje po ustaljenem urniku.

V primeru slabega vremena (dežja), vadba na prostem odpade.

DODATNO OBVESTILO!

Zaradi preprečitve ponovnih izbruhov in širjenja nalezljive bolezni COVID-19 morajo vsi udeleženci na vadbi upoštevati vsakokrat veljavne zaščitne ukrepe, navodila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) (varnostna razdalja 1,5 metra, nošenje zaščitne maske v zaprtih prostorih in obvezno razkuževanje rok) ter drugih pristojnih institucij.

Pred vsakokratno udeležbo na vadbi prinesti s seboj izpolnjeno in podpisano IZJAVO COVID-19, ki se nahaja na povezavi spodaj:

Vljudno vas tudi naprošamo, da zaščitne maske prinesete s seboj. Za razkužila pa bo poskrbljeno na licu mesta.

Če imate ali ste imeli v zadnjih 14 dneh katerega od naslednjih simptomov oz. znakov kot so: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska oz. niste zdravi ali  ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2, na vadbo ne hodite!

Z upoštevanjem vseh navedenih ukrepov bomo zmanjšali možnosti za prenos okužbe in s tem ščitili sebe in druge. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov je odgovoren vsak posameznik.

 

Strokovna služba DRS

 

Pripeti dokumenti