Ekskurzija pd. Ptuj, 17.6.2023

Spoštovani revmatiki z območja podružnice Ptuj

V soboto, 17. 6. 2023, vas vabimo na strokovno ekskurzijo v Hrvaško Zagorje.

Odhod avtobusa iz Zadružnega trga na Ptuju bo ob 7:00 uri.

PROGRAM:

Zbrali se bomo na Zadružnem trgu na Ptuju od koder se bomo z avtobusom odpeljali do največjega Marijinega svetišča na Hrvaškem – Marijo Bistrico, kjer si bomo ogledali cerkev in se sprehodili mimo Kalvarije s postajami Križne poti, ki vsaka zase predstavlja umetniško delo znanih kiparjev. Za hribom Kalvarije, se v oazi miru nahaja samostan bosonogih karmeličanskih sester. Vzeli si bomo tudi nekaj časa za nakup spominkov ali popili kakšno kavico v bližnjih lokalih.

Pot nas bo nato vodila proti Gornji Stubici, ki leži v prostrani dolini reke Krapine pod severnimi obronki 1030 m visoke Medvednice, kjer si bomo v baročnem dvorcu družine Oršić ogledali Muzej kmečkih uporov, ki sistematično zbira in prikazuje zgodovinsko gradivo v zvezi s kmečkimi upori, življenjem plemičev in kmetov ter tudi predmete iz kulturne, zgodovinske in umetniške dediščine celotnega Hrvaškega Zagorja.

In že bo čas, da se odpravimo v Krapino do Muzeja krapinskih neandertalcev, kjer se bomo s pomočjo najmodernejše multimedijske in tehnološke opreme na virtualen način popeljali 130 tisoč let nazaj.

Po ogledu muzeja se bomo odpeljali proti Rogatcu, kjer nas bo v Gostišču Juriša že čakalo dobro domače kosilo. Domov se bomo vrnili v poznih popoldanskih urah.

PRIJAVA:

Rok za prijavo je do ponedeljka, 11. 6. 2023.  Prijave sprejemam Darja Šmid na  041/741-242 ali na e-mail  vodja.ptuj@revmatiki.si

Društvo revmatikov Slovenije krije stroške prevoza do višine 700 eur in prispeva za rednega člana za hrano do 20,00 evrov in za oglede muzejev do 10 evrov. Rednim članom, ki niso plačali članarine za leto 2023, podpornim in družinskim  članom stroškov ne krije.

Darja Šmid, vodja podružnice Ptuj

 

Občasno naredimo fotografije  za namene informiranja (objava članka v glasilu Revmatik, na naši spletni strani in na družabnih omrežjih). O fotografiranju, namenu in mediju objave (kje, kdaj) Vas bomo predhodno vedno obvestili na kraju samem. Imeli boste možnost, da se v času snemanja in/ali fotografiranja umaknete iz kadra. V kolikor tega ne boste storili, bomo to razumeli kot Vaše pritrdilno dejanje (11. točka 4. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov št. 2016/679).

Organizacijo sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne odražajo stališča FIHO