Brezplačni spletni seminar:
Mladi potrebujejo pomoč!

Pri depresiji je otrok žalosten, nima volje, energije, motivacije, ne more se zbrati pri pouku ali pri delu za šolo, ocene se poslabšajo v obdobju istega šolskega leta. Ob tesnobnosti (anksioznosti) lahko doživlja panične napad, se boji socialnih stikov, se samopoškoduje in noče v šolo.

Program

Otroke in mlade je koronsko obdobje najbolj prizadelo in pojavnost duševnih motenj – tesnobnosti, depresije, motenj hranjenja in drugih težav dandanes narašča še bolj kot prej. Ob tem se jim lahko pridružujejo tudi posledice tako imenovanega dolgega covida.

O tem bomo povprašali izr. prof. dr. Majo Drobnič Radobuljac, psihiatrinjo, ki se ukvarja prav z mladimi. V svojem predavanju bo pokazala, kako prepoznati, da otrok v tovrstnih težavah, kako ravnati, kdaj poiskati strokovno pomoč in kje. Po predavanju se bo z njo pogovarjala novinarka  Urša Blejc, svoja vprašanja pa boste lahko postavili tudi vi.

Predavateljica

  • Izr. prof. dr. Maja Drobnič Radobuljac iz Enote za intenzivno otroško in adolescentno psihiatrijo Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana.

Moderatorka: Urša Blejc, novinarka in urednica

Udeležba je brezplačna.Potrebna je predhodna prijava na:  PRIJAVA.

Pridružite se nam v torek, 13. junija ob 17. uri.

Vljudno vabljeni!

Webinar organizira Društvo revmatikov Slovenije v sodelovanju z revijo VIVA, medicina@ljudje.

 

Organizacijo sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne odražajo stališča FIHO