Brezplačni webinar: Vse, kar morate vedeti o zdravilih

V sodelovanju z ZZZS, ambasadorjem akcije Moj zdravnik 2023, bodo v okviru časnika Finance, revije VIVA, medicina & ljudje izvedli izjemno zanimiv webinar. Vabljeni k udeležbi  vsi, ki vas tematika zanima.

Brezplačni spletni seminar z naslovom: Vse, kar morate vedeti o zdravilih

bo potekal preko spletne povezave ZOOM.

KDAJ: v sredo, 12. aprila 2023, ob 17. uri.

Prijave so obvezne TUKAJ

Zbornica – Zveza zdravstvene in babiške nege Slovenije za udeležbo na spletnem izobraževanju podeljuje dve licenčni točki.

Predavateljici:

  • Anita Strmljan, mag. farm., strokovna sodelavka oddelka za zdravila na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije
  • Tina Kajan, mag. farm., spec. klinične farmacije, ki dela v ambulanti farmacevta svetovalca

Moderatorka: Andreja Šalamun, odgovorna urednica revije Viva, Medicina & ljudje

V prvem delu bo Anita Strmljan, mag. farm., strokovna sodelavka oddelka za zdravila na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije, pojasnila osnovne zakonitosti jemanja zdravil, da so ta učinkovita, varna in kakovostna, ter na kratko predstavila ambulanto farmacevta svetovalca.

V drugem delu pa se bo z magistro farmacije Tino Kajan podrobneje posvetilo varni in pravilni uporabi bioloških zdravil.

 

Posebne zakonitosti bioloških zdravil

Uporaba bioloških zdravil se je v zadnjih letih zaradi številnih dejavnikov, kot so spreminjanje demografskih podatkov in novi pristopi zdravljenja, znatno povečala. Kot pravi Kajanova, je prvo biotehnološko zdravilo na svetu odobrila FDA (ameriški vladni urad za prehrano in zdravila) leta 1982, in sicer je bil to rekombinantni človeški inzulin. Danes je v Sloveniji dostopnost zdravljenja z biološkimi zdravili primerljiva z drugimi evropskimi državami. Biološka zdravila so postala pomembna za zdravljenje številnih bolezni, kot so rak, sladkorna bolezen, multipla skleroza in avtoimunske bolezni, kot je revmatoidni artritis in spondiloartritisi.

Imajo pa biološka zdravila posebne zakonitosti, zato je še kako pomembno, da z njimi ravnamo pravilno in da jih tudi jemljemo pravilno. Kaj vse to vključuje, bo pojasnila predavateljica Tina Kajan, mag. farm., spec. klinične farmacije, ki dela v ambulanti farmacevta svetovalca.

Udeležba je brezplačna, potrebna pa je vnaprejšnja prijava TUKAJ:

Vabljeni,

Strokovna služba DRS