Spletni seminar DRS za starše otrok z JIA

Vabljeni na brezplačni webinar: Kako kronična bolezen otroka vpliva na družinske odnose?

Kronična bolezen otroka nedvomno zahteva dodatno pozornost in skrb, kar lahko po eni strani družino še bolj okrepi, po drugi pa lahko pomembno pretrese družinske odnose. Pojavljajo se lahko občutki krivde, v skrbi za kronično bolnega otroka zanemarjamo odnos do partnerja in drugih otrok, premalo skrbimo zase … Neredko se v partnerskem odnosu pojavijo težave. Tudi sorojenec ima morda občutek prikrajšanosti, ker ne dobiva enake pozornosti kot bolni član družine.

Kako torej vzdrževati ravnotežje med vsemi potrebami, ki nastanejo s kronično boleznijo v družini, ter potrebami in željami družine, v kateri ljubezen, pozornost in skrb nedvomno potrebuje vsak njen član?

Z nasveti nam bo pomagala psihoterapevtka Zarja Likovnik Klun, ki bo po predavanju odgovarjala na vaša vprašanja, pošljete pa jih lahko tudi vnaprej po e-pošti na urska.blejc@medicina-danes.si.

Sodelujoči:

  • Zarja Likovnik Klun, zakonska in družinska terapevtka
  • Urša Blejc, novinarka in izvršna urednica Medicine danes

Pridružite se nam v sredo, 19. aprila, ob 17. uri.

Za ogled brezplačnega webinarja je potrebna vnaprejšnja prijava. Prijavite se TUKAJ.

Webinar organizira Društvo revmatikov Slovenije, ki ima v svojih vrstah tudi otroke, mladostnike in družine, kajti med vnetnimi revmatičnimi boleznimi so tudi take, ki lahko prizadenejo že otroke.

 

Programe in delovanje sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne odražajo stališča FIHO.