Vabljeni na brezplačni webinar EULAR-ja ob svetovnem dnevu revmatikov, 12.10. 2022

Nevidna revmatologija – zakaj se soočamo s pomanjkanjem in zamudami in kako lahko to spremenimo?

Kako lahko okrepimo revmatologijo v Evropi in širše?

Za izboljšanje oskrbe bolnikov z vnetnimi revmatskimi boleznimi v različnih državah je bistveno, da zdravimo tudi temeljni vzrok težave – da je revmatologija nevidna. Premajhna zastopanost te medicinske smeri na univerzah pomeni, da se le malo študentov medicine odloči za  specializacijo iz revmatologije, medtem ko laična javnost ne razume dovolj dobro simptomov vnetnih revmatskih bolezni in je premalo ozaveščena in obveščena o tem, kako lahko vnetne revmatske bolezni dolgoročno in iz različnih vidikov vplivajo na bolnike  ali na njihove bližnje.

EULAR-jev spletni seminar ob svetovnem dnevu revmatikov z naslovom »Nevidna revmatologija – zakaj se soočamo s pomanjkanjem in zamudami in kako lahko to spremenimo?« želi osvetliti trenutno stanje v revmatološki oskrbi in odpreti razpravo o tem, kako lahko revmatologijo postavimo kot pomembno, zanimivo in bistveno področje medicine za ključne odločevalce.

KDAJ?

12.10.2022 s pričetkom ob 19.00 uri.

PROGRAM SPLETNEGA SEMINARJA EULAR (klik!)

PRIJAVA NI POTREBNA!

Spletni seminar je odprt za občinstvo iz vseh treh stebrov EULAR-ja (bolniki, specialisti revmatologi in raziskovalci na področju revmatologije) z namenom zbiranja idej in izmenjave izkušenj. Predhodna prijava ni potrebna!

Seminar bo potekal v angleškem jeziku

KAKO SE PRIDRUŽITI SPLETNEMU SEMINARJU?

Povezava do spletnega seminarja bo prikazana TUKAJ , 12.10.2022 ob 18.30!

Za webinar bo uporabljen Microsoft Teams.

  • Soba za webinar se odpre 15 minut pred začetkom webinarja.
  • Prepričajte se, da sta kamera in mikrofon izklopljena.
  • Če potrebujete kakršno koli podporo, se obrnite na education@eular.org.
  • Upoštevajte, da bo povezava na voljo le na dan webinarja.

V spletnem seminarju boste sodelujoči lahko s strokovnjaki razpravljali o vaših izkušnjah z dostopnostjo do zdravstvene oskrbe in predlagali načine za izboljšanje revmatološke situacije v Evropi in širše.

Prijazno vabljeni k udeležbi!

Strokovna služba DRS