Vabilo na 1. nacionalni pohod

Spoštovani revmatiki,

podružnica Ptuj v soboto, dne 4. 5. 2024, vas vabi na 1. nacionalni pohod v tem letu.

Prijavite se svoji vodji pohodništva do nedelje, 14. 4. 2024.

Zbirno mesto je ob 9.30 uri na parkirišču Gostišča ob ribniku v Podlehniku, Dežno pri Podlehniku 6a. Ob prihodu bodo člani podružnice Ptuj in turistično društvo Podlehnik, ki nas je povabilo na haloško druženje, poskrbeli za dobrodošlico. Po pozdravnem nagovoru župana Podlehnika in predsednika turističnega društva pa se bomo ob 10 uri odpravili proti Gorci.

Na poti se nam bodo pridružili tudi člani turističnega društva, ki bodo poskrbeli, da med pohodom ne bomo lačni in žejni, saj nam pripravljajo, kar dve postojanki, na katerih ne bo manjkalo niti glasbe, za katero bodo poskrbeli ljudski godci.

Pohod na Gorco ni naporen in  bo trajal okoli 2,5 uri, odvisno tudi od samega razpoloženja med potjo. Na Gorci si bomo lahko ogledali tudi avtohtono  viničarsko hišo, prisluhnili ljudskim godcem in pevcem, za zabavo pa nam bodo pripravili tudi skeč. Topla malica je predvidena ob 13. uri. Vsi tisti, ki bodo imeli še dovolj energije, se bodo lahko spustili po zelo lepi 300 m dolgi gozdi učni poti  do studenca, ki je globok do dva metra in obzidan z lapornim kamnom.

Omenim naj tudi, da se bo hodilo samo v eno smer, saj bodo avtobusi, ko nas bodo odložili zapeljali do vrha, kjer nas bodo počakali in nas potem odpeljali v dolino. Tisti, ki mogoče malo težje hodijo, jih bo avtobus peljal do prve postojanke, kjer bodo počakali ostale pohodnike in  bomo po okrepčilu skupaj nadaljevali pot.

Dostop: na avtocesti za Zagreb zapeljemo na izvoz za Podlehnik in po približno 500 m opazimo oznake za gostišče Pri ribniku.

DRS so/financira:

  • v celoti avtobusni prevoz na nacionalni pohod, če je prijavljenih vsaj 45 pohodnikov (ena ali več podružnic skupaj);
  • vozniku, ki pripelje še najmanj 2 člana na izhodišče pohoda povračilo stroškov prevoza v višini 8 litrov/100 km. Zadnja stran zahtevka za povračilo potnih stroškov mora vsebovati poimenski seznam članov, ki jih je udeležence še pripeljal. Povračilo stroškov prevoza do izhodišča pohoda in nazaj se financira le v primeru, ko udeleženci nacionalnega pohoda (redni člani, podporni ali družinski člani in revmatiki, ki niso člani društva) nimajo možnosti vožnje z avtobusom in si organizirajo prevoz z osebnim avtomobilom. Če ima udeleženec pohoda možnost prevoza z avtobusom, a se odloči, da se pripelje na izhodišče nacionalnega pohoda s svojim vozilom se mu stroški prevoza ne povrnejo;
  • povračilo stroškov prevoza v višini 8 litrov/100 km se povrne tudi tistim udeležencem, ki so od vstopne točke za organizirani avtobusni prevoz oddaljeni najmanj 35 km;
  • za stroške prehrane (dobrodošlica in malica s pijačo) do 10,00 € na redne člane, ki so poravnali letno članarino. Za ostale udeležence pohoda je prispevek v višini 10,00 €.

Pohod bo ob vsakem vremenu!

Za vse dodatne informacije sem na voljo na tel. 041 741 242 ali e-pošti vodja.ptuj@revmatiki.si
Lepo pozdravljeni in prisrčno vabljeni!

Vodja podružnice Ptuj, Darja Šmid

 

Občasno naredimo fotografije  za namene informiranja (objava članka v glasilu Revmatik, na naši spletni strani in na družabnih omrežjih). O fotografiranju, namenu in mediju objave (kje, kdaj) Vas bomo predhodno vedno obvestili na kraju samem. Imeli boste možnost, da se v času snemanja in/ali fotografiranja umaknete iz kadra. V kolikor tega ne boste storili, bomo to razumeli kot Vaše pritrdilno dejanje (11. točka 4. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov št. 2016/679).

Organizacijo sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne odražajo stališča FIHO.