Strokovna ekskurzija podružnice Posavje, 19.9.2020!

Dragi člani podružnice Posavje,

v letošnjem letu bomo imeli strokovno ekskurzijo na Gorenjsko. Ogledali si bomo rojstno hišo Franceta Prešerna v Vrbi na Gorenjskem, Avsenikov muzej v Begunjah na Gorenjskem, Čebelarski muzej v Radovljici in odšli na Brezje, na ogled cerkve Marija Pomagaj.

Odhod avtobusa izpred TUŠ-a v Boštanju bo ob 7.00 uri. Odhod iz Krškega ob 7.20 in iz Dobruške vasi ob 7.40 uri (pri gostišču Deteljica ob avtocesti).

 Kosilo bomo imeli v Avsenikovi gostilni v Begunjah na Gorenjskem.

Zaradi epidemije bomo upoštevali priporočila za preprečevanje širjenja COVID-19 in skrbeli za razkuževanje rok, nosili maske in imeli ustrezno telesno razdaljo med udeleženci.

Prispevek na rednega člana bo 5,00 EUR, prispevek za podporne in družinske člane pa 20,00 EUR. Ostale stroške po kriterijih krije Društvo revmatikov Slovenije. Prispevke boste plačali na kraju storitve.

Prijave zbiram do petka, 11. septembra 2020 na tel. 041 759 752.

Naj vas obenem obvestim tudi glede rehabilitacijskih vaj v Termah Čatež. Trenutno imamo vaje od 16.30 do 17.30 v vodi. Prosim vas, da upoštevate pričetek vadbe in prihajate pravočasno. Kot člani DRS imamo prost vstop za izvajanje rehabilitacije, po 18. uri pa bo vstop v bazenski kompleks zdravilišča za člane podružnice možen le s plačilom vstopnine.

Lepo vas pozdravljam in ostanimo zdravi!

Irena Fürst, vodja DRS podružnice Posavje

 

Pred udeležbo na ekskurziji izpolnite in s seboj prinesite tudi podpisano IZJAVO COVID-19, ki se nahaja na povezavi spodaj:

Če zbolite ali ste imeli v zadnjih 14 dneh katerega od naslednjih simptomov oz. znakov kot so: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska  ali  ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2, se ekskurzije ne udeležujte, ostanite doma in omejite stike z drugimi ljudmi. Če ste bolni, za nadaljnja navodila pokličite svojega izbranega ali dežurnega zdravnika. V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo, boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Občasno naredimo fotografije  za namene informiranja (objava članka v glasilu Revmatik, na naši spletni strani in na družabnih omrežjih). O fotografiranju, namenu in mediju objave (kje, kdaj) Vas bomo predhodno vedno obvestili na kraju samem. Imeli boste možnost, da se v času snemanja in/ali fotografiranja umaknete iz kadra. V kolikor tega ne boste storili, bomo to razumeli kot Vaše pritrdilno dejanje (11. točka 4. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov št. 2016/679).

Programe in delovanje sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne odražajo stališča FIHO.