Strokovna ekskurzija podružnice Koper v Radovljico,12.9.2020!

Spoštovani,

Društvo Revmatikov Slovenije, Podružnica Koper,  vas v soboto, 12.09.2020 vabi na celodnevno ekskurzijo v Radovljico.

Program ekskurzije:

– 7:00 odhod z glavne avtobusne postaje Koper;

– vmesni postanek za kavo in domači prigrizek (malico iz nahrbtnika);

– 10:30 voden ogled po starem mestnem jedru. Vodenje traja uro in pol ter zajema sprehod skozi nekdanji grajski park, ogled zunanjščine rojstne hiše arhitekta Ivana Vurnika, sprehod skozi mestni obrambni jarek, predstavitev pročelij meščanskih hiš na Linhartovem trgu in njihovih zgodb (Linhartova rojstna hiša, Vidičev dvorec, Šivčeva hiša, Magušarjeva hiša), ogled spomenika Josipini Hočevar, obisk razglednika na Triglav in sotočje Sav, ogled župnijske cerkve Sv. Petra, ogled gotske taverne, ogled notranjosti Radovljiške graščine z baročno dvorano. Ogled zaključimo v prvem nadstropju graščine, kjer se nahajata čebelarski in mestni muzej;

– 12:00 ogled Mestnega in Čebelarskega muzeja (za skupine nad 20 oseb je vodenje po muzejih vključeno v ceno vstopnice);

– 13:30 kosilo v gostilni Lectar ter ogled Lectarske delavnice, ki je obenem muzej

– po zasluženem kosilu se bomo odpravili na sprehod okoli bližnjega Blejskega jezera in počasi vrnili proti domu.

Doplačila:

  • redni člani: pijača
  • podporni in družinski člani: vse storitve razen prevoza; cena vstopnice za ogled enega muzeja: odrasli 5€, upokojenci 3.5€ oz. kombinirana vstopnica za Čebelarski in Mestni muzej: odrasli 6€, upokojenci 4€. Prispevke plačate na kraju storitve.

Prednost pri prijavi imajo redni člani. Prijave zbiram do petka, 04.09.2020 na telefonski številki: 051 382 387 ali na e-mail naslovu: zoricaurumovic@gmail.com.

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 vas prosimo, da imate s seboj zaščitno masko.

Vljudno vabljeni!

Vodja podružnice Koper, Zorica Urumović

 

Za udeležbo na strokovni ekskurziji je potrebna izpolnjena in podpisana IZJAVA COVID-19, ki se nahaja na povezavi spodaj:

Če zbolite ali ste imeli v zadnjih 14 dneh katerega od naslednjih simptomov oz. znakov kot so: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska  ali  ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2, se ekskurzije ne udeležujte, ostanite doma in omejite stike z drugimi ljudmi. Če ste bolni, za nadaljnja navodila pokličite svojega izbranega ali dežurnega zdravnika. V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo, boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Občasno naredimo fotografije  za namene informiranja (objava članka v glasilu Revmatik, na naši spletni strani in na družabnih omrežjih). O fotografiranju, namenu in mediju objave (kje, kdaj) Vas bomo predhodno vedno obvestili na kraju samem. Imeli boste možnost, da se v času snemanja in/ali fotografiranja umaknete iz kadra. V kolikor tega ne boste storili, bomo to razumeli kot Vaše pritrdilno dejanje (11. točka 4. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov št. 2016/679).

 

Programe in delovanje sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne odražajo stališča FIHO.