Vabilo na brezplačni spletni seminar “Katere pravice ima otrok s kronično boleznijo v šoli?”

Otroci s kroničnimi boleznimi imajo v šoli posebne potrebe. Da bi imeli v izobraževanju enake možnosti kot zdravi otroci, jim zakonodaja na podlagi Zakona o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami in odločbe Zavoda RS za šolstvo omogoča določene prilagoditve. V ta namen se vsako leto znova oblikuje tako imenovani individualizirani program za učenca/dijaka. Kot opaža dr. Nina Ana Jäger, pa se prav tu v praksi zatakne, saj se zaradi nedoločno in pomanjkljivo zapisanih prilagoditev ne sledi otrokovi koristi ter njegovi pravici do optimalnega izobraževanja in razvoja.

Ana Jäger, Pravna pisarna in mediacija, 22.03.2022 Foto: Osebni arhiv

Katere pravice ima otrok in kako jih uveljavljati, bo zato pravnica in ugledna strokovnjakinja za problematiko v šolah in vrtcih dr. Nina Ana Jäger razložila na spletnem seminarju 14. aprila z začetkom ob 17. uri.

PRIJAVA NA BREZPLAČNI WEBINAR: TUKAJ.

Naša gostja je že v marsikateri izobraževalni ustanovi pomagala do ugodne rešitve težav otrok s potrebami po prilagoditvi učnega procesa. Z njo se bo po predavanju pogovarjala novinarka in moderatorka Urša Blejc. Dr. Nina Ana Jäger pa bo odgovarjala tudi na vaša vprašanja in konkretne težave.

Predavanje organizira Društvo revmatikov Slovenije v sodelovanju z revijo Viva, medicina in ljudje.

Predavanja NE bomo snemali in ne bo na voljo za poznejši ogled, zato ga ne zamudite!