Vabilo na 3. spletni seminar DRS,”Ali lahko prehrana zdravi?”

Spoštovani,
potem, ko smo dodobra spoznali eno magično sestavino dolgega in dobrega življenja, telesno dejavnost, bomo v tretjem brezplačnem spletnem seminarju Društva revmatikov Slovenije odkrili še drugo, nič manj pomembno – prehrano. Za najboljše prehranske sestavine in pravo ravnovesje med njimi bo z nasveti poskrbela zdravnica in prehranska svetovalka Darja Ambrožič.
Odgovorila nam bo, ali lahko s hrano vplivamo na simptome ali celo na potek vnetne revmatične bolezni.

Če želite izvedeti, kako začeti, če želite s prehrano vplivati na to, da bo vaše življenje daljše, boljše in manj boleče, se za še eno v nizu odličnih predavanj strokovnjakov pred računalnik namestite v sredo, 16. decembra 2020, ob 17. uri, ko bo z nami Darja Ambrožič. Po predavanju bo odgovarjala tudi na vaša vprašanja.

Sodelujoči:
– Darja Ambrožič, dr. med. in APF prehranska svetovalka
– Urša Blejc, moderatorka in novinarka revije Medicina danes.
PROGRAM

V predavanju bomo med drugim izvedeli, kdo so najbolj »modri« prebivalci planeta, kaj jedo in kako dobro se imajo zaradi tega. Se lahko od njih kaj naučimo? Da nam bo spet enostavneje poskrbeti za dobro prehrano, bomo izvedeli, kakšna je nova prehranska piramida, ali lahko jemo maščobe in kakšna je končna sodba glede jajc. Morda bomo enkrat za vselej izvedeli tudi, ali je sadje sladko ali zdravo ali to sploh ni vprašanje.

Za piko na i zdravi prehrani pa bomo spregovorili še o prehranskih dopolnilih. Kdaj so tudi ta modna muha in kdaj si je smiselno z njimi vendarle pomagati? Morda nam bo katero od njih prav prišlo celo v času epidemije COVID-19. Zagotovo pa bodo v predprazničnem času koristni prav vsi »okusni« nasveti prehranske strokovnjakinje.

Dobimo se v sredo, 16. decembra ob 17:00.

Za ogled brezplačnega spletnega seminarja je potrebna predhodna prijava

Prijavite se TUKAJ

Vljudno vabljeni!
Strokovna služba DRS