Spletni seminar MDDSZ: Kostno-mišična obolenja, povezana z delom, 20.10.2020

Ob svetovnem dnevu revmatskih bolezni (12.10.2020) se je pričela tudi evropska kampanja »Zdravo delovno okolje 2020–2022: Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta«.

Ob tej priložnosti je v Bruslju potekala tiskovna konferenca, na kateri so sodelovali Nicolas Schmidt, komisar za delovna mesta in socialne pravice, Hubertus Heil, nemški zvezi minister za delo in socialne zadeve ter Christa Sedlatschek, izvršna direktorica Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA).

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) deluje Nacionalna mreža za sodelovanje z EU-OSHA, katere član je na povabilo MDDSZ tudi DRS. Naloga nacionalne mreže je, med drugim, tudi podpora pri izvajanju evropske kampanje »Zdravo delovno okolje 2020-2022«. Partner evropske kampanje je tudi  Evropska liga za boj proti revmatizmu (EULAR), v kateri tudi DRS kot član EULAR PARE sodeluje na  področju uresničevanja skupnih interesov za zmanjšanje bremen revmatičnih bolezni na posameznika in družbo.

V okviru kampanje se bo tekom naslednjih dveh let osvetljena problematika kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom, iz različnih vidikov – tudi z vidika vnetnih revmatskih bolezni.

Prvi dogodek, s katerim se bo napovedalo izvajanje omenjene kampanje tudi v Sloveniji, bo potekal že prihodnji teden v obliki spletnega seminarja, ki ga MDDSZ organizira v sodelovanju s specializanti medicine dela, prometa in športa ter specializanti fizikalne in rehabilitacijske medicine, ki jo vodi asist. dr. Alenka Škerjanc, dr. med. spec. MDPŠ.

Spletni seminar na temo: »Kostno mišična obolenja, povezana z delom«, bo potekal v torek, 20. oktobra 2020, med 14.00 in 17.30, preko videokonferenčne platforme Zoom.

Na njem bo med drugimi predavala o  vnetnih revmatskih boleznih Anja Podlipec, dr. med., specializantka MDPŠ.

Dogodek bosta moderirala asist. dr. Alenka Škerjanc, dr. med., specialistka MDPŠ, in mag. Nikolaj Petrišič, vodja Sektorja za varnost in zdravje pri delu (MDDSZ).

Program dogodka je objavljen na spletnem portalu MDDSZ, Varnost in zdravje pri delu:

http://www.osha.mddsz.gov.si/novice/2020-10-12-Spletni-seminar-o-kostno-misicnih-obolenjih-povezanih-z-delom

Prijave se zbirajo na:

http://bit.ly/prijava-seminar-kostnomisicna-obolenja

Vsi prijavljeni bodo dan pred spletnim dogodkom prejeli opomnik s povezavo in navodili.

Vljudno vabljeni, da se spletnega seminarja udeležite.

Strokovna služba DRS