Raziskava o komunikaciji bolnika in zdravnika (specialista za kronično obolenje)

Spoštovana/spoštovani,

v letošnjem letu Društvo revmatikov Slovenije praznuje 35. leto delovanja. Ob tej priložnosti smo se odločili opraviti raziskavo o komunikaciji med zdravniki (specialisti za vnetna kronična imunsko pogojena obolenja) in bolniki. K sodelovanju smo povabili tudi Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen ter Društvo psoriatikov Slovenije, ki sta se prijazno odzvala.

Zavedamo se, da je prav komunikacija eden izmed ključnih dejavnikov uspešnega zdravljenja bolezni. Pri kroničnih obolenjih pa je njen pomen še toliko večji. Z raziskavo skušamo ugotoviti dobre in slabe plati komunikacije s ciljem, da jo v prihodnje vsi skupaj izboljšamo.

Bolniki s kroničnimi obolenji v večini dobro poznamo vplive bolezni na kakovost življenja in omejitve, ki jih bolezen prinaša. Za vsakodnevno soočanje s kakršnokoli kronično boleznijo je kakovosten odnos med zdravnikom specialistom in bolnikom ključnega pomena. Z dotično raziskavo želimo ugotoviti dejansko stanje na tem področju in na osnovi tega sprejeti aktivnosti, ki bodo pripomogle k boljšemu komuniciranju na eni in drugi strani.

Za realizacijo zastavljenih ciljev potrebujemo tudi vašo pomoč.

Vabimo vas, da sodelujete v kratki spletni anketi, ki bo aktivna do 24.9.2018.

Povezava do ankete je na spodnjem naslovu:

 

 ANKETA BOLNIKI (KLIK!)

Ob zaključku vprašalnika ne pozabite klikniti na gumb “Konec”! Sicer sistem ne zabeleži, da je anketa končana.

V njej nam lahko razkrijete vaš iskren pogled na komunikacijo med vami – kroničnimi bolniki in zdravniki specialisti. Anketa je anonimna. Njeno izpolnjevanje pa vam bo vzelo do 15 minut vašega časa.

Anketa je namenjena kroničnim bolnikom ne glede na to ali ste včlanjeni v kakšno društvo bolnikov, ne glede na vašo starost ali kronično bolezen zaradi katere ste ali pa še vedno potrebujete reden ali pa občasen stik z zdravnikom specialistom.

Vaši odgovori nam bodo pomagali zagotoviti celovitost raziskave, saj se anketa izvaja tudi med zdravniki specialisti (revmatologi, gastroenterologi in dermatovenerologi).

Osebne podatke, ki nam jih boste zaupali bomo uporabili samo za namen te raziskave in jih nikakor ne bomo uporabili za katerikoli drug namen.

Zaključku anketa bo sledila analiza in obdelava podatkov. Rezultati bodo predstavljeni javnosti na novinarski konferenci, ki bo potekala 10. oktobra 2018 in v glasilu Revmatik. Poleg tega bodo rezultati objavljeni tudi na spletnih straneh vseh treh sodelujočih društev:

– Društvo revmatikov Slovenije (DRS)

– Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB)

– Društvo psoriatikov Slovenije (DPS).

V naprej se vam zahvaljujemo za vaš čas in sodelovanje,

Predsednik DRS, Andrej Gregorčič in strokovna služba DRS