Ob svetovnem dnevu revmatikov EULAR kampanja “Ne odlašaj, poveži se danes!” izobražuje o pomenu zgodnje diagnoze revmatičnih obolenj

12. oktober 2018, Kilchberg, Švica

Evropska liga za boj proti revmatizmu  (EULAR) tudi v letošnjem letu izvaja kampanjo “Ne odlašaj. Poveži se že danes”, ki poteka vzporedno tudi v vseh nacionalnih državah članicah EULAR-ja. Cilj kampanje je izboljšati zgodnjo diagnostiko ter zagotoviti revmatičnim bolnikom pravočasen dostop do optimalne oskrbe, s ciljem izboljšati kvaliteto življenj 120 milijonov ljudi v Evropi, ki se spopadajo z revmatičnimi in mišično-skeletnimi (RMS) obolenji.

Kampanja EULAR-ja je namenjena osveščanju o pomenu zgodnje diagnoze za preprečevanje nastanka nadaljnje škode tistim, ki živijo z RMS obolenji in spodbujanju pravočasnega dostopa do na dokazih temelječega zdravljenja. Na svetovni dan revmatikov preko te globalne pobude za osveščanje, kampanja “Ne odlašaj. Poveži se že danes!” poziva skupnosti RMS obolenj, da se združijo, da bi se izboljšalo razumevanje življenja z RMS obolenji. Kampanja zajema vse tri stebre EULAR-ja: združenja bolnikov z revmatizmom v Evropi (PARE), zdravstvene delavce in znanstvena združenja na področju revmatologije.

Ali ste morda vi ali kdo, ki ga poznate, eden izmed 120 milijonov državljanov EU z revmatično ali mišično-kostno boleznijo? Če želite več informacij o tem, kako se v okviru kampanje “Ne odlašaj. Poveži se že danes!” borimo po celi Evropi za osveščanje in spreminjanje življenja tistih z RMS obolenji, si oglejte videoposnetek WAD 2018 na povezavi: https://www.eular.org/eular_campaign.cfm

Če želite več informacij o revmatičnih obolenjih, kampanji in svetovnem dnevu revmatikov obiščite spletno stran: https://www.eular.org/eular_campaign.cfm.

Za več nformacij o EULAR aktivnostih obiščite spletno stran: www.eular.org.

Več o EULAR sporočilu za javnost si lahko preberet na spodnji povezavi:

2018 Svetovni dan revmatikov “Ne odlašaj.Poveži se že danes!”, sporočilo za javnost (klikni za ogled!)

Petra Zajc, strokovna služba DRS