Donirajte del dohodnine našemu društvu. Nič vas ne stane, če ste dobrodelni!

Zakon o dohodnini (ZDoh-2) vam omogoča, da lahko del svoje dohodnine (do največ 0,5 %) dobrodelno namenite tudi izbranim organizacijam, ki opravljajo splošno koristne dejavnosti v javnem interesu. Med temi je tudi Društvo revmatikov Slovenije. Vabimo vas, da nam namenite svoj delež dohodnine in s tem pomagate pri izvajanju naših programom, ki jih nudimo vsem obolelim in invalidom z diagnozo  vnetnega revmatizma.

Pomembno!

Odločitev za donacijo NE POMENI, da zato plačate več dohodnine. POMENI, da se država odpove navedenemu odstotku dohodnine, ki vam jo bo odmerila, in ta znesek preusmeri k organizaciji, ki jo izberete. Na ta način lahko vsaj malo vplivate na to, za kakšen namen se bo porabil z davki zbran denar. Če te možnosti ne izkoristite, država celoten znesek razporedi v skladu s svojimi prioritetami v državni proračun.

Kako to storite?

Vašo odločitev lahko na pristojni davčni urad sporočite na več načinov:

a.) Obrazec pripet v datoteki na desni strani natisnite in vanj vnesite svoje podatke in podatke upravičenca: DRUŠTVO REVMATIKOV SLOVENIJE, davčna št. upravičenca: 26542609 in odstotek 0,5 %.

Datoteke

Izpolnjeni obrazec nato izrežite  in ga odnesite ali pošljite po pošti na pristojni Davčni urad, pod katerega spadate glede na svoje stalno prebivališče.

Če ne veste, pod kateri Davčni urad spadate, preverite  na www.durs.gov.si .

b.) Izpolnite obrazec na spletni strani eDavki.durs.si .

Davčni urad upošteva vašo zadnjo veljavno zahtevo, ki jo od vas prejme do 31. decembra tekočega leta oz. jo do tega datuma oddate priporočeno po pošti.

Hvala za vašo dobrodelnost!