Lidl Slovenija podprl EU kartico ugodnosti za invalide

V okviru projekta “Vseslovenska akcija ozaveščanja o socialnem vključevanju invalidov” NSIOS nadaljuje  s pridobivanjem novih ponudnikov ugodnosti za invalide. Kot prvi večji trgovec, je prizadevanja za zaščito in podporo ranljivih skupin, prepoznal tudi Lidl Slovenija kot pomemben element trajnostne strategije Lidl Slovenija.

Lidl Slovenija je že vrsto let zlati sponzor Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja, zdaj pa so svojo podporo dodatno razširili.

Kot prvi trgovec v Sloveniji podpirajo EU kartico ugodnosti za invalide, s katero invalidi uveljavljajo komercialne popuste pri različnih ponudnikih.

Ob predložitvi personalizirane EU kartice ugodnosti za invalide bodo 15. v mesecu (v primeru praznikov pa en dan prej) nudili 10 % popust na nakup.

Invalidi lahko EU kartico ugodnosti invalidi na upravnih enotah lahko prejmete brezplačno. Za več informacij kliknite na spodnjo povezavo:

https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/sociala-zdravje-smrt/osebe-z-invalidnostmi/kartica-ugodnosti-za-invalide.html

Omenjena kartica je trenutno prisotna v Sloveniji in še osmih državah Evropske unije in bo v prihodnje postala obvezna za vse države članice. V Sloveniji sta partnerja projekta Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) in Urbanistični inštitut RS s podporo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

#EUkarticaugodnosti #dostopnostinvlidom #mismoLidlSlovenija#teamlidl #boljsisvet

Vir: NSIOS

Strokovna služba DRS