Vabilo na 2. spletni seminar DRS “Magična sestavina dolgega in dobrega življenja”

Dr. Aleš Ambrožič, dr. med., spec. revmatologije

Dragi revmatiki,

Že poznate pet magičnih sestavin za podaljšanje in izboljšanje življenja? V našem drugem spletnem seminarju Društva revmatikov Slovenije nam jih bo razkril revmatolog dr. Aleš Ambrožič. Še več nam bo povedal o tem, kako ena od teh sestavin – telesna dejavnost – pomembno vpliva na zmanjšanje vnetja, kar je ključno za revmatike, a seveda tudi vse druge, ki jim v telesu tleče vnetje slabša zdravje žil in srca, bistrost možganov in povzroča druge zdravstvene težave.

Obljubljamo, da vas po tem predavanju ne bo več strah, da bi si z vadbo škodovali. Bali se boste samo še maščob, posebno tistih okoli pasu. Kajti dr. Ambrožič rad pove, da tudi maščobe lahko bolijo. Boleče iskren je, ko razloži, kaj se v telesu dogaja, če se prepustimo lenobi in okorelosti.

Spletni seminar si morate ogledati, če boste pritrdilno odgovorili vsaj na eno od naslednjih vprašanj.

– Še niste povsem prepričani, katera dejavnost je za vas koristna in varna?

– Si upate sprejeti nov izziv?

– Bi radi slišali, da indeks telesne mase ni tako pomemben, kot si mislimo?

– Bi radi živeli dlje in bolje?

– Imate še kakršnakoli druga vprašanja v povezavi z vadbo in športom kot sestavino zdravega življenja in zdravljenja vnetne revmatične bolezni?

Za manj bolečin ter najboljšo motivacijo za vadbo in šport vas vabimo, da se nam pridružite na izzivalnem predavanju in pogovoru z dr. Alešem Ambrožičem, v sredo, 25. novembra 2020, ob 17. uri.

Sodelujoča:

dr. Aleš Ambrožič, spec. revmatologije, KO za revmatologijo, UKC Ljubljana,

Urša Blejc, moderatorka in novinarka revije Medicina danes.

Vabljeni!

Strokovna služba DRS,

Petra Zajc