Obvestila!

Obvestila so bila nazadnje posodobljena, dne 30.4. ob 13.00 uri in jih bomo glede na razvoj situacije v povezavi z epidemijo COVID-19 sproti dopolnjevali!

Dragi člani in članice,

obveščamo, da zaradi preventivnih ukrepov v zvezi s povečano stopnjo tveganja prenosa novega koronavirusa, do nadaljnjega v prostorih Društva revmatikov Slovenije NI URADNIH UR s fizičnim kontaktom z uporabniki.
Vse, ki bi v tem času želeli pridobiti kakršnokoli informacij, pa lahko kontaktirate strokovni sodelavki preko e-pošte:drustvo@revmatiki.si ali na telefonski številki: 041 270 508  ali 041 575 103.

Zaradi naraščanja števila primerov okužb se do nadaljnjega, to je do preklica omejitvenih ukrepov Vlade republike Slovenije, ne izvajajo naslednje aktivnosti DRS:

1. Redna tedenska rehabilitacijska vadba podružnic (v telovadnicah  in bazenih) na naslednjih lokacijah:

  • Podružnica PTUJ: kopališče Termalni park PTUJ Term Ptuj (Pot v toplice 9, 2251 Ptuj),
  • Podružnica Murska Sobota: bazen v Hotelu Vivat – Terme Vivat(Počitek-užitek d.o.o., Ulica ob igrišču 3, 9226 Moravske toplice),
  • Podružnica DBK: v telovadnici ZD NOVO MESTO (Kandijska cesta 4, 8000 Novo mesto),
  • Podružnica DBK: v telovadnici v ZD ČRNOMELJ (Delavska pot 4, 8340 Črnomelj),
  • Podružnica DBK: v telovadnici  CIK Trebnje (Kidričeva ulica 2, 8210 Trebnje),
  • Podružnica Ljubljana: v bazenu in telovadnici URI SOČA – Ljubljana (Linhartova 51, 1000 Ljubljana),
  • Podružnica Ajdovščina: v telovadnici v Medicinskem centru VID (Ulica Vinka Vodopivca 21, Kromberk, 5000 Nova gorica),
  • Podružnica Ajdovščina: v telovadnici v SŠ Veno Pilon Ajdovščina (Cesta 5. maja, 5270 Ajdovščina),
  • Podružnica Ajdovščina: v bazenu  v Centru Cirius Vipava (Vojkova ulica 33, 5271 Vipava) in bazenu v Javnem zavodu za šport Nova Gorica (Bazoviška ulica 4, 5000 Nova Gorica),
  • Podružnica Maribor: v bazenu MTC Fontana(Koroška cesta 172, 2000 Maribor) – vsi bazeni se zapirajo s 16.3. do predvidoma 30.3.2020 in telovadnici v telovadnici OŠ borcev za severno mejo (Borcev za severno mejo 16, 2000 Maribor),
  • Podružnica Gorenjska: v bazenu in telovadnici OŠ Jakob Aljaža (Ulica Tončka Dežmana, 4000 Kranja),
  • Podružnica Posavje: v bazenu in telovadnici v Hotelu Terme v Termah Čatež (Topliška cesta 35, 8250 Brežice),
  • Podružnica Koper: v telovadnici v OŠ Koper (Cesta Zore Perello Godina 1, 6000 Koper),
  • Podružnica Celje: v bazenu in telovadnici  v prostorih Hotela Zdravilišče Laško (Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško),
  • Podružnica Tolmin: telovadba v prostorih Vrtca Tolmin ( Prešernova 4, 5220 Tolmin),
  • Podružnica Velenje: v telovadnici v ZD Velenje (Vodnikova 1. 3320 Velenje) in  bazenu v Termah Topolšica (Topolščica 77, 3326 Topolščica), 
  • Podružnica Kočevje: v notranjih termalnih bazenih Term Krka v  Wellness centru Balnea (Zdraviliški trg 7, 8350 Dolenjske Toplice) in v telovadnici v OŠ Zbora odposlancev Kočevje (Reška cesta 3, 1330 Kočevje).

2. Najem apartmajev v Termah Vivat in Olimia

Koriščenje aprtmajev v Termah Vivat, Termah Olima in pri Treh Kraljih na Pohorju do nadaljnjega ni možno. Vsi, ki ste imate rezervacijo v mesecu marcu vas naprošamo, da jo odpoveste na elektronski naslov: drustva@revmatiki.si. Že plačane prispevke za najeme vam bomo povrnil na vaš TRR.

3. Do nadaljnjega se preneha  izvajanje tečaja klekljanja in kreativne delavnice, ki  sicer potekajo vsak teden v seji sobi DRS, Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana.

4. Do nadaljnjega se preloži organizacija in izvajanje družinskih in regijskih srečanj ter ekskurzij podružnic.

5. Načrtovani vikend seminar podmladka DRS v aprilu (od 17. 4 do 19.4.2002 v Zdravilišču Radenci) se odpoveduje! O novem terminu seminarja v jesenskih meseciha (ali njegovi morebitni izvedbi v obliki spletnega seminarja t.i. webinarja) vas bomo pravočasno obvestili.

6. Načrtovani vikend seminar za odrasle revmatike in njihove družinske člane v maju (od 15.5.2020-17.5.2020 v Termah Olimia) se odpoveduje! O novem terminu seminarja (če bodo razmere to dopuščale v mesecu juliju), vas bomo pravočasno obvestili.

Trenutni ukrepi so nujni  zaradi zaščite javnega zdravja in zdravja naših članov, glede na povečano nevarnost okužbe s koronavirusom in so uvedeni na osnovi priporočil Ministrstva za zdravje Republike Slovenije,NIJZ in posveta vodstva DRS s stroko.

Prosimo, da ukrepe sprejmete z razumevanjem, istočasno pa apeliramo, da upoštevate tudi vsa priporočila za preprečevanje okužbe in tako ravnate čim bolj samozaščitno.

https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

Vadbo in druge aktivnosti bomo nadaljevali, ko se bo stanje umirilo in vas sproti obveščali o vseh morebitnih spremembah!

Lep pozdrav,

predsednik, Andrej Gregorčič

in

strokovna služba DRS