VSE, KAR STE ŽELELI IZVEDETI O BIOLOŠKIH ZDRAVILIH

Ob letošnjem svetovnem dnevu revmatikov smo se v Društvu revmatikov Slovenije odločili, da bomo na ta dan izdali brošuro, ki bo pomagala bolnikom, njihovim svojcem, prijateljem in tudi širši javnosti najti strokovne odgovore na vprašanja o vnetnih revmatičnih boleznih in njihovem zdravljenju, s poudarkom na bioloških zdravilih.

S tem namenom smo začeli s projektom, v okviru katerega zbiramo vprašanja vas, bolnikov, in drugih zainteresiranih javnosti. Vprašanja, na katera bodo odgovorili revmatologi in drugi strokovnjaki, bomo zbirali do 15. septembra 2012 in izdali v omenjeni brošuri.

12. oktobra obeležujemo svetovni dan revmatikov. Na ta dan se nacionalne organizacije bolnikov z vnetnimi revmatičnimi boleznimi še posebej osredotočamo na opozarjanje in osveščanje javnosti:

  • o problematiki revmatskih obolenj,

  • o ekonomski upravičenosti izvajanja preventive,

  • pravočasne in točne diagnostike,

  • o potrebi po enakopravni dostopnosti do najsodobnejšega zdravljenja ter

  • o pomenu dolgoročnega spremljanja bolnikov in njihove celovite podporne oskrbe.

Biološka zdravila so v zadnjih nekaj letih pomembno spremenila potek zdravljenja vnetnih revmatičnih bolezni. Njihova uporaba se širi, kljub temu pa se v zvezi z njimi pojavljajo številna vprašanja, tako med bolniki, ki jih prejemajo, kot tudi v širši javnosti. Gre za različna vprašanja o tem, kaj so biološka zdravila, na kakšen način delujejo, kaj so njihove prednosti in slabosti, kdaj je pravzaprav bolnik do njih upravičen, na kakšen način zdravniki izbirajo bolnike, ki prejmejo biološka zdravila ipd.

Zato smo se v društvu odločili izdati brošuro, ki bi posredovala strokovne odgovore na vprašanja, ki se pojavljajo o bioloških zdravilih. Želimo si, da bi brošura služila kot koristen vir informacij ter, da bi tako pripomogli k še uspešnejšemu zdravljenju te kronične bolezni, ki prizadene ljudi vseh starosti, tudi otroke.

Vaša vprašanja nam lahko posredujete:

  • po telefonu 059 075 366 (torek in četrtek med 10. in 14. uro),

  • pošljite SMS z vprašanjem na številko 030 400 405,

  • ali pa prek spodnjega obrazca.

[si-contact-form form=’2′]

Skupaj lahko spremenimo kakovosti življenja obolelih in njihovih družin!

Image_web1

Image_web2

Image_web3

 

Share on FacebookShare on Twitter+1Share via email
Objavljeno v Novice